Wat is de Jeugdweek

De Jeugdweek is voor de deelnemers (jeugd tussen de 5 en 15 jaar) en vele vrijwilligers uit Aalst en Waalre de mooiste week van het jaar. Een week vol spanning, avontuur en spelletjes. Al bijna 60 jaar organiseert de stichting Inter Parochieel Jeugdwerk Aalst-Waalre in de laatste week van de zomervakantie van de basisscholen deze mooie week. Tijdens deze week zijn zo’n 600 kinderen en 150 vrijwilligers samen bezig met verschillende activiteiten.

Een greep uit de activiteiten voor de jongere deelnemers (5 t / m 8 jaar); een huifkarrentocht, speurtocht, vossenjacht en een bezoek aan de Klimbim en de poppendokter. De oudere deelnemers (9 t / m 12 jaar) gaan onder andere een dag naar het zwembad waar zij een spellencircuit doorlopen. Verder hebben zij een speurtocht, een dag met grote spelen en een sportdag. De middengroepers (13 t / m 15 jaar) begeleiden de activiteiten en zijn zelf ook actief bezig. Voor alle deelnemers, betrokkenen en mensen uit de omgeving is er op donderdagavond een gezellig kampvuur.

De week wordt georganiseerd door 11 enthousiaste mensen uit Aalst, Waalre en de omgeving. Zij zijn het bestuur van de stichting en tijdens de week vormen zij de Hoofdleiding. Deze groep zorgt voor de randvoorwaarden en draagt ​​zorg voor alle algemene zaken. Verder zorgen zij er samen met een aantal vrijwilligers voor dat er elke jaar een uitdagend programma wordt bedacht.

De deelnemers worden verdeeld in groepen van ongeveer 25 personen. Er zijn verschillende leeftijdscatagorieen; 5 & ​​6, 7 & 8, 9 & 10, 11 & 12 en de middengroep (13 t / m 15). Elke groep staat onder begeleiding van 2 van 3 enthousiaste vrijwilligers.