Monthly Archives: December 2014

De hoofdleiding stelt zich voor

Marjolein

De Jeugdweek is er bij mij met de paplepel ingegoten: mijn ouders zaten in de hoofdleiding en als kind heb ik geen jaar gemist. Afgelopen jaren heb ik met veel plezier leiding gedraaid en ben ik me met vol enthousiasme in gaan zetten voor de invulling van de dagen. Dat ik dit jaar de hoofdleiding ben gaan versterken is dan ook geen verassing. Als hoofdleiding zet ik mij in voor de organisatie van dagen en de aankleding van het terrein. Afscheid nemen van het leiding draaien was echter geen optie, waarna ik heb besloten ook leiding te blijven draaien. Zo kan ik op meerdere fronten mijn steentje bijdragen aan deze fantastische week!

Ruud

Ook ik zet mij al jaren in voor de Jeugdweek. Als klein kind holde ik al de hele week over het boerenbondterrein. Zodra ik de 16 jaar bereikt had ben ik dan ook meteen leiding gaan draaien. Wat een heerlijk gevoel om die blije koppies aan het eind van de dag moe, maar voldaan terug naar huis te zien gaan. Sinds een paar jaar ben ik nu dan hoofdleiding. Zo help ik mee aan het organiseren van dagen en ben ik elk jaar weer actief bezig om vrijwilligers te zoeken voor deze mooie week. Want zonder vrijwilligers kunnen wij deze week niet draaien!

Tom

Al sinds mijn kinderjaren heb ik in de laatste week van de basisschool vakantie maar 1 ding te doen. Dat is de Jeugdweek. Mijn vader draaide toen leiding en daarbij is het Jeugd-week virus naar mij overgeslagen. Intussen draait mijn vader geen leiding meer omdat hij onze vaste EHBO’er is tijdens de week. Ikzelf heb een aantal jaren ook een groep gedraaid en ben alweer enkele jaren actief in de hoofdleiding. Sinds 3 jaar ben ik voorzitter van deze mooie organisatie, waar veel vrijwilligers er mede voor zorgen dat wij ieder jaar een mooie Jeugdweek kunnen organiseren.

Geert-Jan

De Jeugdweek is me met de paplepel ingegoten. Met een vader die jarenlang heeft meegeholpen de Jeugdweek te organiseren en een moeder die altijd betrokken is geweest bij de Jeugdweek was het geen verrassing dat ik ieder jaar mee zou doen aan de Jeugdweek. Mijn jeugdweekroute – van kind tot middengroeper, leiding en nu hoofdleiding – heb ik altijd met veel plezier en enthousiasme doorlopen. Het samen met familie en vrienden organiseren van de Jeugdweek is een mooie hobby en ieder jaar opnieuw kijk ik op het einde van de week terug op een mooie week voor de jeugd en vrijwilligers van Aalst-Waalre.

Gijsbert

Op jonge leeftijd werd ik al door mijn familie meegenomen naar de Jeugdweek. Zij waren toen al vrijwilliger en hebben mij daar mee mogen infecteren. Op het moment dat ik
geen deelnemer meer mocht zijn ben ik als vrijwilliger verder gegaan. De eerste paar jaar draaide ik leiding over 9-10. Inmiddels geef ik al 16 jaar, met veel plezier, leiding aan de middengroep. Sinds 2 jaar maak ik ook deel uit van de hoofdleiding. Samen met Johnny ben ik verantwoordelijk voor het inrichten van het terrein. Naast de Jeugdweek zet ik mijzelf nog in als vrijwilliger voor Kempenerpop, DVS Honk- en softbal en Harmonie Juliana.

Mirjam

Vanaf jongs af aan ben ik opgegroeid met de Jeugdweek. Na een tijdje er tussenuit geweest te zijn begon het virus toch weer te kriebelen toen de kinderen mee gingen doen met de Jeugdweek. Toen ik daarnaast ook nog werd benaderd om plaats te nemen in de hoofdleiding heb ik dan ook geen moment getwijfeld en ben ik vanaf 2015 actief als hoofdleiding. Ik houd mij voornamelijk bezig met de creatieve kant van het geheel en vind het heerlijk om te zien dat de kinderen een onvergetelijke week beleven.

Vivian

Vanaf mijn 5e kom ik graag bij de jeugdweek. De fijne sfeer die je voelt wanneer je het terrein oploopt terwijl je de muziek en de blij gezichtjes ziet van de kinderen. Geweldig! Toen ik 15 was ben ik stage gaan lopen bij de jeugdweek en dit heb ik succesvol afgerond. Tijdens mijn stageperiode mocht ik meelopen bij het opbouwen van de jeugdweek. Al snel kwam ik erachter dat er veel meer vooraf gedaan moest worden dan tijdens de week zelf. Toen ik 16 was mocht ik leiding draaien en dit heb ik 4 jaar met heel veel plezier gedaan. Tijdens deze jaren heb ik ook meegeholpen met het organiseren van het dagprogramma. Dit beviel mij zo erg dat ik nu eindelijk het gele shirtje aan heb!

Michelle

Sinds kleins af aan ben ik al betrokken bij de jeugdweek,  het heeft mij nooit verveeld! Het hele jaar uit kijken naar die ene week. Een week vol plezier en gezelligheid. Al sinds dat ik 5 jaar oud was deed ik mee met de jeugdweek. Eerst als kind, daarna als leiding (4 jaar) en nu als hoofdleiding. Ik heb er super veel zin en ik weet zeker dat het goed gaat komen!

Jeannette

Weer terug van weggeweest, het bloed kruipt waar het niet gaan kan. 2018, een jaar zonder Jeugdweek. Niets voelde raarder dan het terrein op te lopen, de kinderen weg te brengen en daarna weer weg te gaan. De kriebels kwamen weer, dus weer volop helpen met de voorbereidingen. Waarbij het hoogtepunt de week zelf is. Hard werken loont, niets mooier om de blije kinderen te zien! Elk jaar weer succes verzekerd!

Welkom op de Jeugdweek

Dit jaar zal, van maandag 24 augustus tot en met vrijdag 28 augustus, voor de 57e keer de Jeugdweek worden georganiseerd. Op en rond het voormalige Boerenbondterrein aan de Willibrorduslaan zal de jeugd van Aalst-Waalre

onder begeleiding van een honderdvijftigtal vrijwilligers deelnemen aan een gevarieerd programma. Van workshops en spelletjes tot aan een spellendag in het zwemparadijs de Tongelreep en een bezoek aan de Klimbim, van alles komt er in deze week voorbij.

Om het aanbod voor alle deelnemers aantrekkelijk te maken worden er verschillende programma’s aangeboden. Voor de kinderen van vijf tot acht jaar
is er een ander programma dan voor de negen tot twaalfjarigen. Iedere groep wordt begeleid door een aantal enthousiaste leiding. De minimale leeftijd om leiding te kunnen draaien bij de Jeugdweek is zestien jaar. Veelal helpen de middengroepers – leeftijd van dertien tot vijftien jaar – bij de begeleiding van de spellen.

We hopen dit jaar weer veel kinderen en vrijwilligers te mogen begroeten tijdens de Jeugdweek.

Mocht je interesse hebben om mee te helpen als vos, poppendokter, barpersoneel of overige hand- en spandiensten geef je dan op via hoofdleiding@jeugdweek.com. Voor het draaien van leiding kan je je opgeven via onze website opgeven.

Met vriendelijke groet ,

Tom van der Aalst

Voorzitter